De 3 favoriete apps en websites van onze Lead Designer

Pieter-Jan Vandeweerd is Lead Designer / Chief of Studio bij Linkman en Queromedia. We vroegen hem welke tools het meeste helpen om knappe, gebruiksvriendelijke ontwerpen te maken en op de hoogte te blijven van wat er leeft in zijn vakgebied. Per tool legden we P-J drie vragen voor:

  1. Wat maakt deze app of site zo bijzonder?
  2. Wat vind je de beste feature?
  3. Wat kan nog beter?

PJ-eyeroll

Medium.com

PJVandeweerd-screenshot2Medium is een platform waar mensen ideeën en verhalen delen. Het is een beetje zoals Twitter, maar beter, omdat je verhalen niet beperkt zijn tot 140 tekens en omdat je ze kunt delen met meer dan alleen vrienden of volgers.

Dankzij Medium hoef ik niet elke keer twintig blogs af te schuimen. Ik open gewoon mijn feed en ontdek altijd nieuwe, interessante zaken van mijn favoriete bloggers, designers, bedrijven, …

Het grote voordeel van Medium is dat de content in mijn interessegebieden écht kwalitatief is. Geen clutter, geen bagger, maar gewoon goeie content. Wanneer je de app ook opent – en ik lees vooral onderweg, aan het ontbijt of op het toilet – krijg je gegarandeerd inspirerende blogs te zien. Als je de juiste mensen volgt, tenminste.

Ik zou geen designer zijn als ik geen oog had voor de userinterface. De app ziet er goed uit, werkt feilloos, zonder al te veel toeters en bellen – zoals het hoort.

Invision

PJVandeweerd-screenshot3Ik kan zonder overdrijven zeggen dat Invision mijn professionele leven heeft veranderd.

Als designer is het cruciaal dat je je klant goed kent en begrijpt. Feedback is onontbeerlijk in het hele proces. Vroeger liep dat weleens mis. Je stuurde bijvoorbeeld een webdesign als een jpg-bestandje naar de klant, die hij of zij dan in een preview tool opende of afdrukte. En dan kreeg je als designer dus tientallen mails terug, de feedback in de marge gekrabbeld.

Bij Invision zagen ze dat dat niet werkte. Ze maakten een tool waarmee je alle makkelijk online feedback verzamelt. Bovendien maak je met Invision op een eenvoudige manier prototypes. Nu kan ik moeiteloos tonen hoe de navigatie zal werken, hoe het hover-effect eruitziet, … De klant weet perfect wat je bedoelt zonder dat er daadwerkelijk een developer aan te pas komt. En je kunt je prototypes uitproberen met echte gebruikers. Zo spoor je fouten al op in de ontwerpfase.

Muzli

PJVandeweerd-screenshot1Toen ik Muzli ontdekte, heb ik mijn collega’s meteen gezegd dat ze deze app moesten installeren. Nu ja, app, eigenlijk is Muzli een extensie voor Google Chrome. Hij zorgt ervoor dat wanneer je een nieuw venster opent, je telkens een selectie aan inspirerende cases te zien krijgt. Opnieuw een supereenvoudige tool met uitsluitend high-quality content. Je krijgt al het beste te zien van de betere platformen, zoals Behance, Dribbble, TED, Awwwards, …

Het enige nadeel van Muzli is dat het je nogal makkelijk afleidt van je werk. En oh ja, van een mobiele versie mogen ze ook weleens werk maken!

 

Executive Summary

Pieter-Jan Vandeweerd is Lead Designer bij Linkman en Queromedia. Dit zijn de tools die hem helpen om knappe, gebruiksvriendelijke ontwerpen te maken.

1 Comment

  1. adidas nmd

    29 weeks ago

    I and my friends appeared to be going through the nice solutions from your web blog and then then I had a terrible feeling I had not expressed respect to you for those techniques. Most of the boys appeared to be so warmed to learn all of them and now have pretty much been taking pleasure in these things. We appreciate you truly being well accommodating and then for picking out certain incredibly good topics most people are really eager to be aware of. My personal sincere regret for not expressing gratitude to earlier.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *